Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

ΧΟΡΤΟ, ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ

 Ένας Παράδεισος!


Το Χόρτο βρίσκεται στο Νοτιο Πήλιο από την πλευρά του Παγασητικού. Έχει όμορφες παραλίες με καθαρά νερά, μονοπάτια που περνάνε μέσα από το χωριό και οδηγούν σε ξέφωτα ή σημεία με όμορφη θέα! Μάλιστα τα νερά εδώ είναι αβαθή και αν έχετε παιδιά μπορείτε να τα αφήσετε να πλατσουρίζουν στη θάλασσα και εσείς να απολαμβάνετε το ουζάκι σας σε μία από τις ταβέρνες του χωριού που βρίσκονται πάνω στην παραλία.


Απέχει 46 χλμ. από το Βόλο και μόλις 3 χλμ. από την Μηλίνα και την Αργαλαστή. Είναι χωριό με εντυπωσιακή φυσική ομορφιά και είναι πνιγμένο μέσα στους ελαιώνες που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Πολύ κοντά βρίσκεται επίσης και το ορεινό χωριό Λαύκος, δίνοντας σας την ευκαιρία να απολαύσετε το βουνό και τη θάλασσα σε ένα αρμονικό συνδυασμό. Το Χόρτο είναι ένα πανέμορφο χωριό όπου κυριαρχεί η ηρεμία και το γαλήνιο τοπίο και αποτελεί την ιδανική βάση διαμονής, καθώς έχει εύκολη πρόσβαση σε χωριά και αξιοθέατα του Πηλίου.


Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις που προσφέρουν μοντέρνες ανέσεις και παροχές, ταυτόχρονα με το παραδοσιακό πηλιορείτικο στοιχείο. Εδώ θα απολαύσετε ηρεμία και γαλήνη, αλλά και όμορφες εμπειρίες μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες, όπως πεζοπορίες, ποδηλασία, κολύμπι, θαλάσσια σπορ, και άλλες δραστηριότητες που οργανώνονται από επαγγελματίες.


Το Χόρτο έχει όμορφες παραλίες με καθαρά νερά, μονοπάτια που περνάνε μέσα από το χωριό και οδηγούν σε ξέφωτα ή σημεία με όμορφη θέα.


Τα σπίτια και τα οικήματα του χωριού, ακολουθούν τη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, που εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον και αναδεικνύει την ομορφιά του. Για αυτό και η εικόνα του χωριού είναι πραγματικά μαγευτική, καθώς η πέτρα συνδυασμένη με το ξύλο, προσδίδει την αίσθηση του παλιού αλλά και της αισθητικής.


Το Χόρτο έχει άψογη τουριστική υποδομή, χωρίς να έχει αλλοιωθεί η φυσική ή η παραδοσιακή ομορφιά του. Οι διακοπές στο Χόρτο υπόσχονται ηρεμία και γαλήνη,ευχάριστες δραστηριότητες κοντά στη φύση, τσιπουράκι και θαλασσινούς μεζέδες κοντά στη θάλασσα, ξενοιασιά και απόλαυση, μακριά από το θόρυβο της πόλης.


Στο Χόρτο υπάρχουν παλιά αρχοντικά, πολλά από τα οποία έχουν ανακαινισθεί και λειτουργούν ως ξενώνες. Ένα από αυτά είναι και το αρχοντικό Αγγελίνη το οποίο λειτουργεί ως μουσείο.


Στο Μουσείο Αγγελίνη θα δείτε πλούσια συλλογή από οικιακά σκεύη, παλαιά αντικείμενα, εργαλεία της καθημερινής ζωής, παραδοσιακές στολές και βιβλία.


Για μπάνιο θα πάτε σε μία από τις πολλές αμμουδερές παραλίες με τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά γύρω από το χωριό. Τον Αύγουστο διοργανώνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Πηγή: Χόρτο Πήλιο | Διακοπές στο Χόρτο Πηλίου (aroundpelion.com)